Autokauppa tammikuu 2011

Alkuvuoden näkymiä!

Vuoden vaihtuminen tuo meille uusia mahdollisuuksia, mutta varmasti myös haasteita. Uuden 95 E10 bensiinin markkinoille tulo tuo omat haasteensa autokäyttäjille ja bensiiniautojen omistajien on varmistettava polttoaineen sopivuus omaan ajoneuvoonsa. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten käy sellaisten autojen hyvityshintojen, joihin uusi bensiini ei sovellu.

Polttoaineverotuksen muutos ja käyttövoimaverotuksen muutokset tulevat näillä näkymin voimaan vuoden 2012 alussa, joten keskustelu bensiini- ja dieselautojen käyttökulujen eroista ja hankinnan taloudellisuudesta tulee varmaankin voimistumaan.

Euroopan ongelmamaiden rahoitustilanteen eteneminen tulee varmasti vaikuttamaan vuoden 2011 keskusteluihin ja ihmisten luottamukseen oman taloutensa näkymiin. Toivottavasti tehdyt päätökset vaikuttavat positiivisesti ja uusi nousukausi saadaan jatkumaan.

Autokaupan yleisnäkymät vuoden 2011 alussa Suomen osalta ovat varsin positiiviset ja toivottavasti positiivinen vire jatkuu koko vuoden. Jos saamme euromaista positiivisia viestejä ja ihmisten luottamus tulevaisuuteen vahvistuu, niin nykyinen ennuste reilun 120 000 auton myynnistä ei liene kovin haasteellista ja uskonkin, että se tullaan ylittämään reilusti. Jos taas saamme kovin paljon negatiivisia viestejä Euroopan rahoitustilanteesta, niin 100 000 auton rajakin voi olla kiven takana.

Vaihtoautokauppa on käynyt vilkkaana vuoden 2010 loppuun asti ja hyvistä käytetyistä autoista on voinut hyvittää kohtuullisen korkeita hintoja. Jatkuuko tuo positiivinen vire myös koko tulevan vuoden jää nähtäväksi. Pieniä uhkakuvia kuitenkin voi olla markkinoilla, jos uusien autojen kauppa vilkastuu ja hyviä vaihtoautoja alkaa tulla markkinoille riittävästi tyydyttämään kysyntää. Toivotaan kuitenkin, että sekä uusien että käytettyjen autojen kauppa käy vilkkaana koko vuoden ja autokaupan toimijat saavat hiottua kannattavuutensa taas normaalille tasolle.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa