Autoala tammikuu 2013

Hyvää vuotta 2013 kaikille!

Vuosi vaihtui ja kaikki maailmanlopun ennustuksetkin osoittautuivat jälleen perättömiksi, jos niihin nyt joku uskoi 😉

Uusi vuosi alkaa odottavissa merkeissä, sillä tulevaisuudessa näyttäisi olevan jo pieniä valon merkkejä. Epävarmuus toki vielä jatkuu, mutta yritetään uskoa positiivisesti tulevaisuuden kehitykseen, jos se vaikka silloin toteutuisi positiivisena.

Autoalalla vuoden 2012 loppu oli odotuksen ja uudelleenjärjestelyjen aikaa eikä lomautuksilta ja irtisanomisiltakaan vältytty. Automyyjäkurssille saimme kuitenkin hyvin opiskelijoita, joten uskoa autokaupan tulevaisuuteen on onneksi tallella. Kevääseen on vielä ennustettu tiukkoja aikoja, mutta ihmisten usko on lehtikirjoitusten ja tutkimusten valossa kuitenkin kääntynyt positiivisempaan suuntaan.

Vaihtoautorintamalla näyttäisi olevan tasaista etenemistä ja myynnissä olevien autojen määrä näyttää vakiintuneen Autotallissa 35–40000 auton tietämiin ja Nettiautossa 70–75000 välille. Noilla kappalemäärillä tavaraa riittänee normaaliin kysyntään ja kaupantekoon. Uusien autojen kaupan ennusteet vaihtelevat 100000 kappaleen molemmin puolin ja jos talouden  piristymistä on vuoden aikana nähtävissä, niin tuo raja varmasti ylitetään.

Korjaamoiden kesken käydään kovaa kisaa ja uuden tekniikan tuomat haasteet lisäävät autoalan henkilöstön ammattitaidon kehittämisen ja koulutusten tarvetta (esim sähkö- ja hybridiautot, DSG vaihteistot ja kaksoiskytkimet ym.).

Lähdetään pirtein mielin tulevaisuuteen ja Mayojen ennustamaan uuteen aikaan, tai ainakin uudelle kalenterikaudelle 😉

T: Hanski