Autoala syksy 2011

Syksy 2011 näyttäisi olevan odotuksen aikaa.

Autokauppa on käynyt koko alkuvuoden suurin piirtein odotusten mukaisesti. Toivottavasti positiivinen vire jatkuu, vaikka ilmassa onkin talouden epävarmuuden tuomia mustia pilviä.

Euroopan ja Yhdysvaltojen talouden hidas kasvu ja rahoitusvaikeudet tuovat markkinoille epävarmuutta. Erilaiset ”kissan hännän vedot” poliittisten puolueiden välillä tuovat kitkaa talouden suunnitteluun ja päätöksentekoon. Toivottavasti päättäjät ryhdistäytyvät ja päättäjiksi löytyy todellisia johtajia, jotka saavat kelkan kääntymään taas tulevaisuuteen ja talouden kasvu-uralle.

Vaihtoautojen määrä Nettiauto.com ja Autotalli.com porttaaleissa on pysynyt suurin piirtein kevään tasossa (77000/34000), joten jonkinlainen tasapainotila lienee löytynyt. Koko viime talven vaihtoautojen määrä oli selvässä kasvussa, mutta ilmeisesti talouden epävarmuus on hieman rauhoittanut uusien kysyntää. Markkinatilanne on pitänyt vaihtoautojen määrän ja kysynnän jonkinlaisessa tasapainossa, vaikkakin vaihtoautoja näyttäisi olevan runsaasti tarjolla ja seisontapäiviä alkaa kertyä paikoitellen tarpeettoman paljon.

Toivotan positiivista virettä syksyyn ja pirteää talven odotusta!

Hanski